Wat is De KrachtFabriek

De KrachtFabriek is een inspirerende broedplaats voor iedereen die wil bijdragen met zijn of haar talenten, kennis en kunde.  
Dit doen wij door met elkaar ruimte en bedding te bieden aan iedereen wil bijdragen (werkwillenden). In De KrachtFabriek kunnen deelnemers (inspirators) elkaar ontmoeten, helpen, motiveren, inspireren en uitdagen. Hierbij staan twee vragen centraal:

  • Wat wil je bijdragen?
  • Welke talenten, kennis, kunde en ervaring zou jij willen inbrengen?
  • Wat heb je nodig?
  • Wat helpt jou verder?
  • Wat zou je willen leren, uitzoeken, uitproberen, ontdekken, creëren?

Ik voel me hier welkom, DKF is een heerlijke omgeving, ik voel me er thuis. Ik dacht eerst dat je alleen welkom was als je creatief bent. Maar bijvoorbeeld iets kunnen organiseren is ook een talent dat hier kan worden ingezet. Na een maand zeg ik al bijna nooit meer ‘Het Moet’. Dat is me wel duidelijk geworden!

Yvonne


Hier vind ik vooral saamhorigheid, inspiratie, gelijkgestemden en uitdagingen. Ik word getriggerd om uit mijn comfortzone te stappen. Voorheen zat ik in de schoonmaak, was ik manager, en deed verder niets.  Hier heb ik het hout herontdekt, en metaal. Ook heb ik meegekeken met TinkerinQ. Ik had het niet voor mogelijk gehouden, maar ik doe hier van alles: ik sta voor groepen, leg dingen uit, organiseer bijeenkomsten en notuleer vergaderingen.

Thijs

Wat is De KrachtFabriek niet

De KrachtFabriek is geen zorginstelling en geen overheidsorgaan. Er zijn geen managers, er is geen programma en geen afdeling P&O. Er zijn geen betaalde krachten. We kennen ook geen aanwezigheidsverplichting, geen atv-dagen en geen targets.

De KrachtFabriek is van ons, voor ons en door ons. Gelijkwaardig, open, creatief en organisch!

Wat kan je in De KrachtFabriek

Welke kennis, kunde en ervaring je ook hebt, bij De KrachtFabriek ben je welkom. Wat je meeneemt is de bereidheid om je kennis, je vaardigheden en je talenten in te zetten om samen met anderen dingen te ondernemen. Grote of kleine dingen. Met je Hoofd, met je Hart, met je Handen en liefst met Humor.

Daarbij ontmoet je nieuwe mensen. Je doet inspiratie op en (her)ontdekt waar je goed in bent.

Wil je meedoen?Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Pippi

Onze Missie en Waarden:

Missie

De KrachtFabriek Coöperatief Houten U.A. versnelt duurzame persoonlijke en maatschappelijke
ontwikkeling door omgevingen te creëren in de gemeente Houten waar werkwillenden in hun
kracht komen.

De VAIB

We spreken over een gezonde omgeving als de VAIB aanwezig is!

Essentieel voor een gezonde groei (ontwikkeling) is een gezonde omgeving.

Verbinding

Actie

Inspiratie

Bedding

We werken met:

Hart, Hoofd, Handen en Humor

We zijn gelijkwaardig

We zijn en staan open

We hebben vertrouwen

We halen en brengen

We zijn verantwoordelijk

We dragen blij

We genieten

Onze waarden zijn te lezen in het WaardeManifest