Spontaan en actief

Welkom MIRIËL!

Hoe kom je bij De KrachtFabriek?

In september 2018 was ik op de Activiteitenmarkt in Houten aan het kijken wat er allemaal te doen was. Daar kwam ik Bart, Dani en Sybille tegen van Ervaringscoaches Houten en ik raakte met hen in gesprek. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in psychologie en mede daardoor ben ik een keer naar een bijeenkomst van de Ervaringscoaches gegaan. Ik heb me aangesloten bij deze groep, omdat ik uit een ingewikkelde situatie kwam en mijn netwerk te klein was. Via de ervaringscoaches kwam ik bij DKF terecht.

Wat vind je hier?

Hier kan ik mensen ontmoeten, mijn netwerk uitbreiden en mijn onzekerheid overwinnen. Ik ben vrij spontaan ingesteld en in het begin heb ik met veel mensen gekletst. Na een tijdje wilde ik meer dan kletsen en de ervaringscoaches en heb ik mij aangesloten als zangeres bij de DKF-band. Hier ben ik bezig mijn angst en onzekerheid in het zingen te overwinnen.

Verder ben ik begonnen met schilderen. Ik heb nu een schilderij af, over mijn situatie en mijn kindjes. Het tweede schilderij gaat over hoeveel ik van hen hou en die is voor hun. Ik merk dat ik mede door het schilderen leer te relativeren en mijn gevoel te uiten. Tijdens het schilderen ben ik helemaal op mezelf. Ik merkte dat het mooier werd dan ik had gedacht. Ik wist helemaal niet dat ik kon schilderen.

Waar loop je tegen aan?

Ik merk nu dat de ervaringscoaches een zelfhulpgroep is. Er wordt geen kennis en informatie over psychologie gedeeld, terwijl ik dacht dat het juist opsnuiven van informatie zou zijn. Ik ken mijzelf al behoorlijk goed.

Ik heb een open houding, ben spontaan en actief. Mijn indruk is dat wie nieuw is in De KrachtFabriek en minder spontaan, moeite zou kunnen hebben om er tussen te komen.

Wat zou je willen?

Dat meer mensen eerlijk en waar met elkaar omgaan. Dat mensen hun masker afzetten om elkaar in werkelijke zin te ontmoeten. Van vrolijke en eerlijke mensen word ik blij.

(Interview: Peer – redactie: Olga)