Persoonlijke groei & Coaching

Welkom SUNITA!

Allemaal inspirators met ieder zijn of haar eigen verhaal.
Vier vaste vragen, vier uiteenlopende antwoorden.

Hoe kom je bij De KrachtFabriek?


In 2016 kwam ik via de ervaringscoaches en Cybille terecht bij de KrachtFabriek. Ik was in 2015 door een reorganisatie ontslagen en zat zonder werk. In mijn  ww-periode heb ik tijd genomen om erachter te komen wat ik heel graag wil gaan doen. Mijn zoektocht bracht ervaringsdeskundigheid op mijn pad en zo kon ik als ervaringscoach in De KrachtFabriek iets voor mensen met mentale problematiek en  GGZ-indicatie gaan doen. Op deze wijze bij de DKF was ik aan het ontdekken, leren en groeien.

 Mijn passie is ook in de DKF geboren, namelijk coachen van mensen die worstelen met leven in twee culturen. Aan de ene kant zijn de gemeenschap, familie, religie, eer, normen en waarden en aan de andere kant je persoonlijke ontwikkeling, groei, als vrouw financieel onafhankelijk zijn, assertief zijn, nee-kunnen zeggen zonder je schuldig te voelen.

Wat vind je hier?

Ik heb mezelf kunnen ontplooien, nieuwe mensen leren kennen en vooral mezelf leren kennen. Door op vrijwillige basis coaching aan te bieden in de DKF heb mijn kennis verrijkt en een goede inschatting kunnen maken of migrantenvrouwen hulp nodig hadden en hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door mijn gesprekken met de andere inspiratoren kon ik mijn idee verder uit werken tot een training voor (migranten)vrouwen.

Door met elkaar te praten over het leven, trauma’s,  ervaringen en kennis te delen, heb ik mezelf ook veel beter kunnen helen. Bij de DKF zag ik en zie ik nog steeds de gelijkwaardigheid, de menselijke maat en dat iedereen perfect is met hun eigen imperfecties.

Ik heb hier mezelf gevonden en daarmee mijn bedrijf, peerSCOaching. Ik ben tussen 2017 en 2021 bezig geweest om mijn bedrijf te vestigen en zichtbaar te zijn voor opdrachtgevers. Zodoende was ik een tijd weg was bij DKF. Ergens in 2021 ben ik via Uitwerking weer teruggekomen bij de DKF en het voelde als een warm nest. Een heleboel bekende en nieuwe gezichten.

 De terugkeer heeft laten zien hoezeer ik mentaal stabiel ben geworden en dat ik een grote persoonlijke groei heb doorgemaakt.

Waar loop je tegenaan?

In de afgelopen jaren heb ik zo hard gewerkt aan mijn bedrijf dat ik tegen tijd aan loop. Tijd die ik  wil inzetten om mooie dingen te doen, ook bij DKF, maar merk hoe tijd gevuld raakt met werk, gezin, studie, me-time en andere dingen.

Tijd heeft mij ook geleerd om continu de balans op te maken, zodat ik mij altijd lekker in mijn vel voel en weet wanneer er een disbalans is. Bij een disbalans voel ik in mijn lijf dat ik geen energie krijg van wat ik aan het doen ben. Op dat moment weet ik dat het tijd wordt om door te gaan naar een volgende stap en de balans op te maken.

Wat zou je willen?

Ik wil mijn kennis, mijn ervaringen blijven delen om anderen in hun kracht te blijven zetten. Door interactie te hebben met anderen voel ik goed aan wat ik kan delen om die mensen bij hun kracht te laten komen.

 Ook zou ik willen dat mensen konden snappen hoe sterk ons onderbewustzijn en onze gedachten kunnen zijn en dat wij daarmee veel kunnen bereiken in het leven.