Eigen maaksels en leuke contacten

Welkom KITTY!

Hoe kom je bij de krachtfabriek?

Ik zag op Facebook regelmatig berichtjes van Laden en Lossen voorbij komen met mooie handgemaakte producten, gemaakt door Houtenaren.
Ik maakte toen al een tijdje kaarten en ik had mezelf haken geleerd maar de productie liep wat uit de hand… Af en toe verkocht ik wat aan familie en kennissen en ik had een facebook pagina gemaakt met m’n maaksels maar verkopen in een winkel in Houten zou fantastisch zijn.

Op een dag heb ik als reactie op zo’n bericht de vraag gesteld of iedereen in Houten zijn/haar producten in Laden en Lossen mocht verkopen. Van het een kwam het ander tot ik uiteindelijk in juni 2020 een afspraak met Mike kreeg over wat de KrachtFabriek is en waar het voor staat. Het sprak mij gelijk aan: het zorgen dat mensen in hun kracht komen of blijven staan. Iedereen heeft daar in zijn leven wel eens hulp bij nodig. Het is fijn als daar meer begrip voor komt. En dat we allemaal proberen wat liever voor elkaar te zijn, zeker in deze tijd. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar laat elkaar in je waarde.
Met een aantal van mijn maaksels ben ik langsgegaan in de winkel. Thijs en Birgitte waren gelijk enthousiast, er werd meteen een plekje gezocht voor m’n spulletjes en gevraagd of ik meer had en dat ook kon brengen. Dat was nog eens een ontvangst! We spraken af dat ik om de week een middag in de winkel zou meedraaien. Omdat ik in m’n gewone werk (opticien/contactlensspecialist) ook werk met mensen in een winkel, ging dat al snel goed genoeg om zelfstandig in de winkel te staan. En dat doe ik nog steeds.

Wat vind je hier?

Ik vind hier mensen waar ik leuk contact mee heb; de medewerkers van de winkel, en zeker ook de klanten. Daarnaast vind ik het heel inspirerend om te zien wat iedereen maakt.

Over het algemeen kost het me geen energie om in de winkel te staan, integendeel: het geeft me energie! Leuke gesprekken met klanten, de inspiratie van wat iedereen maakt, dat mensen blij worden van mijn maaksels en zie waar ze heen gaan.
Door de nieuwe filmpjes op de website vond ik onlangs Edith de Meij. Dit kwam als een geschenk uit de hemel. Precies op het moment dat mijn dochter hulp nodig had, zag ik haar filmpje en nu ondersteunt ze m’n dochter. Daar zijn we ongelooflijk blij mee!

Waar loop je tegen aan?

Door mijn enthousiasme ben ik soms wat te direct en was ik me niet goed bewust van gevoeligheden en geschiedenis binnen de winkel. Dat botste op een gegeven moment. Gelukkig is er een bijeenkomst van winkelmedewerkers geweest die heel goed en fijn door Guido is begeleid. Zo werd voor mij en anderen duidelijk hoe de dynamiek binnen de winkel werkt en kon ik er gelukkig weer door. En nu gaat dat denk ik heel goed, ik vind het er heel fijn.

Wat zou je willen?

Ik ben op zich tevreden met mijn contacten in de winkel. Ik wil nog verder ontdekken wat er allemaal gebeurt en mogelijk is. Men wil graag dat ik wat vaker bij de KrachtFabriek ben. Nu er inloop koffie-ochtenden zijn ben ik daar een paar keer geweest. Het is leuk om gezichten bij namen op Facebook te zien.

Ook proberen we met de winkel wat meer samen te doen. Zo hebben we prachtige kalenders gekregen met mooie platen waar we schilderijtjes van maken. We maken daarvoor, met hulp van Thijs in de houtwerkplaats, houten platen op maat.
Ook zijn er ideeën om het atelier wat meer leven in te blazen en zou ik beginnen met de Yoga lessen van Ellen maar ja die corona hè, die gooit steeds roet in het eten…
Daarnaast zou ik het leuk vinden als er een kleine website zou komen met een deel van de producten uit de winkel zodat we meer mensen kunnen bereiken en ook tijdens lockdown op een laag pitje door kunnen gaan.


(Interview: Peer, redactie: Tal)